SLIK KOM LIBABRÖD TIL SVERIGE

Les historien til gründer og administrerende direktør, Nasif Fadel, om flukt, kjærlighet og håndverk.

«Slekten vår kommer opprinnelig fra Syria i Midt-Østen og de solrike åssidene i Qualamoun-fjellene. Rett før jeg ble født flyttet familien min til «Lille Paris», dvs. Beirut i Libanon, som den gang var en velbesøkt og livlig metropol ved Middelhavet.»

KJÆRLIGHET OG FLUKTEN FRA BEIRUT.

Under den lange og ødeleggende borgerkrigen fra 1975 til 1990 ble Beirut lagt i ruiner. I 1989 bestemte jeg meg derfor, forelsket og nygift, for å søke asyl i Sverige. Da jeg hadde lært meg nok svensk, kjente jeg at jeg ønsket å gjøre det jeg var aller best til – å bake tynnbrød!

NYTT BRØD TRENGER NYE MASKINER.

Ved å låne litt penger fra familien min i Libanon, samt en enormt sterk vilje for å lykkes og viktig støtte fra broren min Salem og kona mi Rita, lyktes jeg med å starte et bakeri i Gøteborg i 1992. Det fantes ingen maskiner som kunne bake det spesielle tynnbrødet vårt, så broren min og jeg satt oppe om nettene og tegnet, konstruerte og eksperimenterte med ulike løsninger for å få det akkurat som vi ville.

BAKER OM NATTEN, SELGER OM DAGEN.

Min gode venn, Lasse Törnqvist, har betydd mye for familien min i løpet av årene, og for utviklingen av forretningsideen vår. Han har fungert som mentor, og støtten hans har vært uvurderlig. I tillegg fikk jeg tak i dyktige ansatte, og sammen begynte vi for alvor å bygge opp bedriften. Det ble mye jobbing om natten og salg om dagen for å få alt til å gå rundt. Etterhvert begynte markedet å vokse, og det gikk bare bedre og bedre!

BRØDET FRA ØSTEN BAKES I VEST.

I 2005 ble jeg kåret til Årets Nybygger i Västra Götaland, og i 2012 feiret vi 20-årsjubileum! Så det er med stolthet at vi i familien min kaller oss femte generasjons bakere, som med stor håndverksdyktighet, kunnskap og høye kvalitetskrav baker det tradisjonsrike tynnbrødet fra Østen – Libabrødet!» Nasif Fadel, adm.dir. og gründer LibaBröd

Her kjøper du brødet vårt